Bw+Sw= Samen Maatwerk

kickoff Maatwerkdecreet SST en Groep Maatwerk

Op 24/1/19 gaven koepelorganisaties Groep Maatwerk en SST hun kickoff van de operationele start van het Maatwerkdecreet.

Symbolischer kan het niet. Want we zijn zover in Vlaanderen. Er zijn vanaf nu enkel nog Maatwerkbedrijven. "En gelukkig maar", zei keynote speaker Noël Slangen gevat.

Gelukkig blijven dit bedrijven met een sociale missie. Zij hoeven vandaag niet regulier te worden. Want precies de reguliere bedrijven zijn op zoek naar hoe ze zelf een sociale onderneming kunnen worden.

Maatwerkbedrijven kunnen deze missie blijven uitdragen ter inspiratie van de reguliere bedrijven. Ze zijn een hefboom om mensen efficiënter te laten samenwerken. Ze hebben de knowhow en de gepaste bedrijfscultuur om in de toekomst volwaardig deel uit te maken van de tewerkstellingsketen. Hun gemeenschappelijke groepsnaam geeft hen vandaag een extra sterkte.

De voorzitters van SST en Groep Maatwerk gaven de aanwezigen de nodige illustraties om terecht fier te zijn op hun bedrijven. De realisaties van producten in de maakindustrie, de concretisaties in circulaire economie en de inclusiegedachte in hun bijdragen illustreren de meerwaarde die Maatwerkbedrijven aanbrengen. Nu en de komende jaren.
 
Bert Boone

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.

Downloads