Maak kennis met Askim

Maak kennis met Askim

We zijn verheugd om Askim Kintziger te verwelkomen als onze nieuwe voorzitter! Zij neemt de fakkel over van professor Bart Cambré. Met haar rol als senior strateeg-consultant bij De Cronos Groep zal Askim een brug slaan tussen de Werkplekarchitecten en de ondernemers, met als doel hen nog meer te activeren om inclusief te ondernemen. 

Tijdens de Algemene Vergadering werd ze al voor de eerste keer voorgesteld, maar aan de hand van een paar vragen kunnen we verder kennismaken met de voorzitter!

Wat betekent inclusief ondernemen voor jou?

Inclusief ondernemen betekent voor mij dat een werkgever de nodige inspanningen doet om voor iedere werknemer een gevoel van 'belonging' te creëren, en waar iedereen als zichzelf zijn job kan uitvoeren. Talent is overal, als het de kans krijgt om te groeien. 

Ook personen met een afstand tot de arbeidsmarkt moeten alle mogelijkheden krijgen om zich ten volle te kunnen ontplooien in hun job. Zij hebben evenveel recht op groeikansen en op een evenwaardige plaats op de werkvloer en in onze samenleving. 

Waar liggen volgens jou de kansen in de arbeidsmarkt (voor inclusie) en wat zijn de uitdagingen? 

Globalisatie, economische en gezondheidscrisissen, stijgende werkdruk, concurrentie, technologie en innovatie, zijn dynamieken waar werkgevers rekening mee moeten houden om hun bedrijf draaiende en rendabel te houden. Een andere belangrijke uitdaging is het vinden van en behouden van de juiste medewerkers. Deze uitdagingen brengen ook kansen met zich mee voor inclusief ondernemen. 

Werkgevers moeten weten dat wij als partner naast hen staan. Sterpunt Inclusief Ondernemen ondersteunt zowel werkgevers en ondernemingen als werkzoekenden. Beiden hebben hetzelfde doel: "de juiste persoon op de juiste plaats". Ieders specifieke achtergrond, brengt zowel kansen als uitdagingen met zich mee. Als we dit kunnen zien en beseffen, zullen sterke synergieën ontstaan waar zowel bedrijven en werkgevers enerzijds, als de werkzoekende met een afstand tot de arbeidsmarkt anderzijds, baat bij hebben. 

Wat betekent voorzitter zijn van Sterpunt Inclusief Ondernemen voor jou?

Als voorzitter van Sterpunt Inclusief Ondernemen wil ik een lans breken voor het versterken en bestendigen van een inclusieve arbeidsmarkt. 

Dit samen met al onze leden én de bedrijfswereld. Samen staan we sterker en zorgen we er enerzijds voor dat bedrijven en ondernemingen verder kunnen groeien met de juiste medewerkers, en anderzijds zorgen we er zo ook voor dat de werkzoekende zelf, in een passende duurzame job terechtkomt.

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.

Downloads